ART THESSALONIKI 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Θεσσαλονίκη, σε έναν ιδιόκτητο χώρο υψηλών προδιαγραφών, δημιούργησε ο νεαρός επιχειρηματίας κ.Κωνσταντίνος Παρχαρίδης, την “Chalkos Gallery” (Cu). Η γκαλερί αναπτύσσεται ραγδαία, έχοντας την εξωστρέφεια ως βασικό χαρακτηριστικό στην πολιτική της και κυρίαρχο στόχο την ανάδειξη της καλλιτεχνικής προσπάθειας εγχώριων και διεθνών δημιουργών, την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών σε Ελλάδα κι εξωτερικό και την διάδοση των έργων τέχνης υψηλής ΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥαισθητικής αξίας στο ευρύ κοινό.

Η αίθουσα τέχνης “Chalkos gallery” (Cu) λειτουργεί από το 2015 στην οδό Ιουστινιανού21 κοντά στην Παναγία Χαλκέων. Στην συγκεκριμένη περιοχή, παλαιότερα  στεγάζονταν όλοι οι τεχνίτες χαλκού της πόλης, γεγονός που αποτέλεσε έμπνευση για το όνομα της αίθουσας τέχνης, αλλά και τον τίτλο της ομαδικής έκθεσης 15 Ελλήνων καλλιτεχνών με την οποία κάνει το ντεμπούτο της στην 2η έκδοση της διεθνούς φουάρ της Θεσσαλονίκης, την 2η Art-Thessaloniki στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo υπο την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παντελή Τσάτση στις 23-26 Νοεμβρίου 2017.

Με την επιλογή του ονόματος και με τη συμμετοχή του στην φουάρ ο ιδιοκτήτης κ. Κώστας Παρχαρίδης, επιδιώκει την σύνδεση της δραστηριότητάς του παρελθόντος της περιοχής με το σημερινό πολιτιστικό εγχείρημα της γκαλερί και της πόλης, και αποκαλύπτει μέρος του εικαστικού καλλιτεχνικού του οράματος, φιλοδοξώντας να διευρύνει περαιτέρω την δραστηριότητά του στο εξωτερικό στο μέλλον.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργο τους στην έκθεση που θα παρουσιάσει η “Chalkos gallery” τις ημέρες της 2ης ArtThessaloniki στο περίπτερο 9, booth 28 με τίτλο CUPRUM-Διαφορά Δυναμικού” είναι με αλφαβητική σειρά: Άννα Αντάρτη, Athanasart, Αντιγόνη Βαλέρη, Ιάσονας Κοντογιάννης, Μαρία Κτιστοπούλου, Γιολάντα Κουντούρη, Έλενα Λακιώτη, Κώστας Μίχαλος, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Βίκυ Μουδήλου, Αλεξάνδρα Πετρανάκη, Χρήστος Σκούρτης, Βασιλεία Τάτση, Παρασκευή Τσιμοπούλου, Έλενα Χατζηαθανασίου.

Τα πειράματα του Λ. Γαλβάνι (Luigi Galvani) με χαλκό όσον αφορά την “διαφορά δυναμικού” ήταν καθοριστικά στην επινόηση της πρώτης ηλεκτρικής στήλης.

Οι τρεις μορφές ηλεκτρισμού αποτέλεσαν τους άξονες που καθόρισαν την επιλογή των έργων τέχνης των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Ο πρώτος άξονας σχετίζεται με την “ανθρώπινη επινόηση στην εικαστική χειρονομία” και στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα έργα της Άννας Αντάρτη, της Αντιγόνης Βαλέρη, της Αλεξάνδρας Πετρανάκη, του Χρήστου Σκούρτη και της Σταυρούλας Μιχαλοπούλου.

Στη συνέχεια έργα όπου “η φύση” νοείται ως προβολή ηλεκτρισμού της εικόνας και μετάδοσης της ενέργειάς της όπως τα παραδείγματα έργων της Μαρίας Κτιστοπούλου, της Παρασκευής Τσιμοπούλου, της Βασιλείας Τάτση, της Βίκυς Μουδήλου και της Έλενας Λακιώτη. Και τέλος έργα, όπου “η τριβή” αντιμετωπίζεται ως νόημα δημιουργίας κι εικαστική άσκηση, όπως του Athanasart, του Ιάσονα Κοντογιάννη, της Γιολάντας Κουντούρη, του Κώστα Μίχαλου και της Ελένης Χατζηαθανασίου.

Η Hellenic Art Vioma είναι υποστηρικτής της έκθεσης (www.hellenicartvioma.com).

Η εταιρεία ασφάλισης έργων τέχνης KARAVIAS Underwriting Agency – Coverholders at Lloyds χορηγεί την ασφάλιση των έργων τέχνης που θα εκτεθούν.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Νοεμβρίου – 26 Νοεμβρίου 2017

Εκθεσιακός χώρος: Περίπτερο 9, Booth28, ΔΕΘ-Helexpo/ Θεσσαλονίκη

Ωράριο:

Πέμπτη: 17.00 – 22.00

Παρασκευή: 14.00 – 21.00

Σάββατο – Κυριακή: 11.00 – 21.00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *